Annons
Nyheter

Arda Turan till Barcelona

Barcelona har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv inför kommande La Liga-säsong: mittfältsstjärnan Arda Turan hämtas in från konkurrenten Atletico Madrid.(TT)
Publicerad 6 juli 2015
Barcelona har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv inför kommande La Liga-säsong: mittfältsstjärnan Arda Turan hämtas in från konkurrenten Atletico Madrid. Den turkiske landslagsmannen Turan har ryktats till Barcelona under den senaste tiden, och

Barcelona har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv inför kommande La Liga-säsong: mittfältsstjärnan Arda Turan hämtas in från konkurrenten Atletico Madrid.

Den turkiske landslagsmannen Turan har ryktats till Barcelona under den senaste tiden, och på tisdagen bekräftade den spanska storklubben att affären är i hamn.

Annons

"Barcelona och Atletico Madrid har kommit överens om en övergång för Arda Turan", skriver Barcelona i ett pressmeddelande.

Turan har tecknat ett femårskontrakt med Barcelona, som får betala 34 miljoner euro, plus sju miljoner i tilläggskostnader, för 28-åringen.

Barcelona har ett transferembargo som gäller fram till årsskiftet. Det innebär att Arda Turan blir spelklar först i januari.

En ny president skall utses i Barcelona den 18 juli. Därför finns en klausul i övergången som säger att den tillträdande presidenten har rätt att sälja tillbaka Turan till Atletico, då med tio procents avdrag från det pris Barcelona betalade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons