Annons
Nyheter

Aregawi tvåa på säsongsbästa

Det blev svenskt på pallen i söndagens Diamond League-gala i Birmingham. Abeba Aregawi sprang på säsongsbästa på 1 500 meter och blev tvåa bakom nederländskan Sifan Hassan. Sjundeplats på 1 500 meter i utomhuspremiären för tre veckor sedan i Diamond League-galan i Doha, Qatar, USA.(TT)
Publicerad 7 juni 2015

Sjundeplats på 1 500 meter i utomhuspremiären för tre veckor sedan i Diamond League-galan i Doha, Qatar, USA. En fjärdeplats på 800 meter i Eugene i slutet av maj. Och nu en andraplats på 4.01,97, drygt en och en halv sekund långsammare än Sifan Hassan - men två och en halv sekund bättre än i premiären.

Många av de största stjärnorna uteblev från galan i Birmingham, däribland de mest kända sprintrarna. I deras frånvaro vann Marvin Bracy, USA, 100-metersfinalen på personbästa 9,93.

Annons

Farah hoppade av

Galans på förhand största namn, den brittiske långdistanslöparen Mo Farah, hoppade av tävlingarna med kort varsel. OS-guldmedaljören på 5 000 och 10 000 meter skulle ha sprungit 1 500 meter, men säger i ett uttalande att han är "känslomässigt och fysiskt utmattad efter de senaste dagarnas händelser" och inte har kunnat förbereda sig ordentligt.

Nyligen anklagades friidrottstränaren Alberto Salazar, som Farah samarbetar med, för att uppmuntra sina adepter att använda sig av dopning. Salazar har tillbakavisat anklagelserna och Farah har inte anklagats för att ha tagit otillåtna medel.

I Farahs frånvaro vann kenyanen James Kiplagat på 3.37,61 före landsmännen Hillary Cheruiyot och Vincent Kibet.

Kenyanskt jättekast

Men det var en annan kenyan som kom att stjäla rubrikerna. Julius Yego stod för dagens prestation med ett spjutkast på 91,39 meter, det längsta i världen sedan norrmannen Andreas Thorkildsen hivade iväg spjutet 91,59 meter. Yego jättekast innebar dessutom afrikanskt rekord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons