"Defensiva mittfältaren" Avdic räddade poäng

Han tränar som defensiv mittfältare. Men gör succé som inhoppande anfallare. Denni Avdic sena mål räddade en poäng (2-2) för AIK hemma mot Östersund. - Jag väntar mest att få tid på planen, säger Avdic.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

I sista matchen före sommaruppehållet gjorde inhopparen Denni Avdic det viktiga 2-1-målet i segern borta mot Eskilstuna. Då återstod det fem minuter av matchen.

Hemma mot Östersund agerade Avdic återigen poängräddare som inhoppare.

Anfallaren hade bara varit på planen i nio minuter när han dök upp vid den bortre stolpen på ett inlägg från Kristoffer Olsson och stötte in 2-2 i den 87:e minuten.

””

Avdic har fått knappt med speltid i AIK-tröjan och den 15 juli ökar konkurrensen i anfallet ytterligare när argentinaren Nicolas Stefanelli blir spelklar.

””

Första allsvenska målet

Det var två formstarka lag som startade om i allsvenskan efter en månads uppehåll. Östersund hade tre raka segrar i ryggen och på samma poäng i tabellen fanns AIK, som dock bara fick 0-0 i Europa League-kvalet mot Klaksvik från Färöarna.

I Östersund hade Gabriel Somi sin kanske största match i karriären med sin två första allsvenska mål. Saman Ghoddos vände bort Jesper Nyholm och hittade en omarkerad Somi i straffområdet för 1-0 i den 22:a minuten.

””

Men hans andra mål, som betydde 2-1 i andra halvlek, var helt hans eget. En kanonträff från distans.

””
””

Goitom målskytt i comebacken

Emellan Somis båda mål gjorde Henok Goitom 1-1 i sin comeback efter en knäskada. Gästande Östersund styrde med sitt skickliga passningsspel, men AIK hade ändå många omställningslägen. Kvitteringen var frukten av en sådan, när slitvargen Daniel Sundgren glidtacklade till sig bollen och frispelade Goitom med en hög djupledsboll. Goitom var sedan iskall.