Annons
Nyheter

Bäckström: "Väntat otroligt länge"

En krönikör på Washington Post jämför slagstyrkan i nattens tredje Stanley Cup-final med en 94 år gammal basebollmatch. Redan på förmiddagens matchvärmning var stämningen bland Washingtons supportrar elektrisk. - Det kan inte bli bättre.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Det är första gången på 20 år som Washingtonpubliken bjuds på en hemmamatch i en Stanley Cup-final. Stadens hockeystolthet Capitals har 1-1 i matcher med sig från de två första bortamatcherna mot skrällaget Vegas Golden Knights och sitter på fördelen i finalserien.

Redan på morgonens matchvärmning i träningsarenan i Arlington utanför huvudstaden var stämningen magisk inför nattens final, start 02.00. Den lilla arenan var sprängfylld av Washington-fans och i slutet av träningen studsade hejarramsor mellan väggarna.

””
Annons

Lång väntan

Den svenske Washingtonstjärnan har väntat på det här i elva säsonger sedan han kom till klubben hösten 2007.

Men det är ingenting jämfört med sportpubliken i den amerikanska huvudstaden. Washington Posts krönikör Barry Svrluga drar paralleller till nattens match till när dåvarande basebollaget Washington Senators (nu Nationals) vann en sjunde och avgörande World Series-match på hemmaplan 1924.

För 94 år sedan.

Washington Redskins, det amerikanska fotbollslaget, har vunnit tre Super Bowl, men alla finaler har avgjorts på andra ställen.

Så det är svältfött på stora finalmatcher i huvudstaden.

Hemmafacit på minus

Washington måste dock få till sitt hemmaspel om det ska bli en festlig kväll. Laget har 9-3 i segrar på bortaplan - men 4-5 i slutspelsfacit på hemmaplan.

””

Hemmalagets poängkung Jevgenij Kuznetsov, som fick bryta den andra finalen på grund av en armskada, tränade på morgonen men säger att beslutet om han ska spela tas precis före matchstart.

För Vegas gäller det också att tajta till sitt spel. Det funkade inte heller klockrent i segermatchen, 6-4, i den första finalen. Förre Skellefteåstjärnan Pierre-Edouard Bellemare säger:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons