Annons
Nyheter

Tung svensk VM-start - "fruktansvärt dåligt"

Inomhus-VM i friidrott började med ett svenskt höjdhoppsfiasko. Både Erika Kinsey och Sofie Skoog stannade på 1,84. - Det här var fruktansvärt dåligt, säger Skoog. Sedan fullbordade Meraf Bahta en tung blågul kväll när hon fick problem med håll på 3 000 meter och slutade tolva.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Världsmästerskapet i Birmingham tjuvstartade med damernas och herrarnas höjdhoppsfinaler, som avgjordes parallellt nere på sprintlöparnas banor.

Men redan innan tävlingarna var över hade Erika Kinsey och Sofie Skoog dragit på sig överdragskläderna och lommat ut ur arenan.

””
Annons

"Frustrerande"

Värmländskan hade problem direkt och rev första försöket på 1,84, innan hon klarade i andra. Men på 1,89 tog det stopp, precis som för Kinsey. Det var många som hade problem att nå högre höjder och till slut räckte 1,93 för att ta medalj.

””

De blågula hoppen hade båda stora problem med ansatsen. Skoog, mycket besviken och nära tårar, pratade om att det hade varit nedsläckt i VM-arenan under inhoppningen och spekulerade i att det kanske försvårade för hopparna när ljuset sedan tändes lagom till tävling.

Men varken hon eller Kinsey ville komma med några bortförklaringar.

””
””

Bahta chanslös

Ryska storfavoriten Marija Lasitskene, som tävlade under neutral flagga, hade däremot inga bekymmer med hoppningen och vann överlägset på 2,01. I herrklassen blev det också rysk seger, genom Danil Lysenko på 2,36.

Den tredje och sista grenen under VM:s öppningskväll var damernas 3 000 meter. När etiopiskan Genzebe Dibaba satte in stöten med dryga kilometern kvar var svenskhoppet Meraf Bahta helt utan chans. Efteråt berättade Bahta att hon fick problem med håll ungefär samtidigt som Dibabas fartökning.

””

Bahta slutade tolva på 9.05,94, mer än 20 sekunder bakom Dibaba. Nu laddar Meraf Bahta om för 1 500 meter, där försöken avgörs på fredagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons