Annons
Nyheter

Bahta tog silver i terräng-EM

Meraf Bahta såg till att det blev ett svenskt silver när terräng-EM i slovakiska Samorin avgjordes. Efter att ha tvingats släppa ryggen på turkiska segraren Yasemin Can blev avslutningen en kamp om andraplatsen med Norges Karoline Bjerkeli Grøvdal.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Meraf Bahta såg till att det blev ett svenskt silver när terräng-EM i slovakiska Samorin avgjordes. Efter att ha tvingats släppa ryggen på turkiska segraren Yasemin Can blev avslutningen en kamp om andraplatsen med Norges Karoline Bjerkeli Grøvdal.

"Det kändes ganska kontrollerat ändå, även om jag bara var två meter före henne i mål. Det här loppet var bättre än när jag tog brons för tre år sedan. Motståndet var tuffare nu och den hårda banan passade mig bättre, 2014 var det snö", säger Bahta till friidrott.se.

Annons

Bahta sprang den 8,2 kilometer långa banan på 27.03 och var 15 sekunder långsammare än Can. Före nyår åker den 28-åriga svenskan på ett drygt månadslångt träningsläger i Sydafrika och om allt rullar på som planerat kan det bli aktuellt att tävla i inomhus-VM i Birmingham i mars.

I herrloppet över 10,2 kilometer i terräng-EM var Napoleon Solomon bäste svensk som 23:a, slagen med drygt en minut av Kaan Kigen Özbilen, Turkiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons