Annons
Nyheter

Bara fyra tävlingar kvar för Bolt

Åtta OS-guld. Elva VM-guld och två silver. Världsrekord på 100 och 200 meter. När Usain Bolt gör sin sista tävling i samband med VM i friidrott i augusti är det en av idrottens största som slutar. - Jag kommer att sakna publiken, säger Bolt.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Förra sommaren avslutade världens genom tiderna bästa friidrottare sin OS-karriär med att för tredje spelen i rad ta hem både 100 och 200 meter.

Den här säsongen blir Usain Bolts sista och tanken är att den ska avslutas med ytterligare VM-guld i London i augusti. Och 30-åringen, med smeknamnet "Lightning Bolt", säger att han inte ångrar sitt besluta att lägga av efter det.

Annons

Inte ens att se friidrotten i Tokyo-OS 2020 blir tufft enligt Bolt.

””

Fyra kvar

På lördagen springer Bolt sin sista tävling på Jamaica. Det blir på nationalarenan i Kingston där han som 15-åring sprang hem guldet på 200 meter på JVM 2002.

””

Och det är just åskådarna som Bolt kommer att sakna mest.

””
””

Tragisk död

Uppladdningen inför sommarens avskedstävlingar har dock inte varit den bästa. Den 20 april dog Bolts vän Germaine Mason, brittisk OS-silvermedaljör i höjdhopp 2008, i en motorcykelolycka på Jamaica. Det tog hårt på Bolt som var med och bar Masons kista på begravningen.

””

Efter några veckor kom han dock igång med träningen igen.

””

Efter Kingston återstår bara tre tävlingar till; Ostrava 28 juni, Monaco 21 juli och så VM i London 4-13 augusti. Sen är det slut med blixtnedslagen som fascinerat idrottsvärlden sedan 2002.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons