Annons
Nyheter

Barthold slutar efter EM-kvalet

Veteranen Anna Barthold närmar sig slutet på landslagskarriären. Men först ska hon se till att Sverige når sitt tredje raka EM-slutspel. Då bör det helst bli seger mot Finland.(TT)
Publicerad 9 februari 2016

Det drar ihop sig till EM-kval mot just Finland och Spanien för damernas basketlandslag och som ett led i förberedelserna samlar förbundskaptenen Jurgita Kausaite spelarna för ett träningsläger i Finland. Dessutom spelas en landskamp mot Litauen på onsdag i nästa vecka.

"Träningsmatchen mot Litauen kommer vara en viktig förberedelse för kvalmatcherna där vi får chansen att bygga vidare på det vi påbörjade i november och strukturera upp vårt spel. Vi vet vad som står på spel och vi har mycket att bevisa. Det är en trupp med många rutinerade spelare, med två EM-slutspel i bagaget, som vet vad de innebär att leverera," säger Kausaite i ett pressmeddelande.

Annons

Samtidigt bekräftar landslagveteranen Barthold att det här EM-kvalet blir hennes sista.

"Det är två viktiga matcher vi står inför nu och jag kommer att göra mitt allra bästa för att hjälpa till att ta oss till vårt tredje raka EM, men sen är det nog dags att dra sig tillbaka", säger Barthold.  

TT

Annons
Annons
Annons
Annons