Annons
Nyheter

Baryard Johnsson till EM - ingen RGB

Stjärnan Rolf-Göran Bengtsson saknades helt när förbundskaptenen Sylve Söderstrand presenterade det svenska hopplaget till EM i Aachen på tisdagen. I stället gör Malin Baryard Johnsson sitt första mästerskap på fyra år.(TT)
Publicerad 4 augusti 2015

Malin Baryard Johnsson/Tornesch, Henrik von Eckermann/Gotha eller Cantinero, Douglas Lindelöw/Casello, Helena Persson/Bonzai H och Charlotte Mordasini/Romane du Theil får förtroendet att representera Sverige i mästerskapet 18-23 augusti.

Baryard Johnsson blev aktuell först efter en stark insats i Falsterbo för tre veckor sedan. Nu gör hon första mästerskapet sedan EM 2011 efter att ha missat OS 2012 och EM 2013 med Tornesch på grund av skador.

Annons

Rolf-Göran Bengtsson har varit ankaret i svenska mästerskapslag i EM, OS och VM i åtskilliga år och är Sveriges mest meriterade hoppryttare. Men förra topphästen Casall är på väg mot pensionering och nu får "RGB", som in i det sista hoppades att 12-åriga hingsten Clarimo kunde räcka, i stället sikta in sig på att hitta en OS-häst som ska matchas mot Rio nästa år.

Att han inte skulle vara med bland de fyra var ingen överraskning, men i stället blir det Charlotte Mordasini, som även har franskt pass, som är femte ryttare på reservplatsen.

Peder Fredricson väljer att spara hästen All In till OS.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons