Annons
Nyheter

Bengtsson kritisk mot VM-upplägget

Angelica Bengtsson har inte tävlat på hela vintern. Ändå är hon klar för stavhoppsfinalen i inomhus-VM. - Jag tycker inte att det är så det ska vara, säger hon. Teknikgrenarna i VM i Birmingham avgörs med förhållandevis små startfält och finaler direkt.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Teknikgrenarna i VM i Birmingham avgörs med förhållandevis små startfält och finaler direkt. Det gör att Angelica Bengtsson, som tack vare sina resultat från i fjol fick en sen inbjudan av Internationella friidrottsförbundet IAAF, är klar för sin åttonde mästerskapsfinal.

Trots att hon inte ens har tävlat i år.

””
Annons

Tror inte på medalj

Småländskan tycker helt enkelt att kvalet är någonting som hör till i ett VM.

””

24-åriga Bengtsson hade från början tänkt tävla i Nordenkampen och SM i februari, men stoppades då av en stukad tumme. Förväntningarna inför karriärens första inomhus-VM blir därefter för Bengtsson, som har tre EM-brons - två inomhus och ett utomhus - på meritlistan.

””

Ny tränare

VM-finalen i Arena Birmingham blir också Angelica Bengtssons första tävling med nya tränaren Peter Widén, som själv hoppade 5,75 meter och var svensk rekordinnehavare under några år på 90-talet. Att Bengtsson har brutit samarbetet med pappa Glenn förklarar hon så här:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons