Annons
Nyheter

Björk och Ekblom vann - och klagade

Thed Björk dominerade STCC-tävlingen i Karlskoga totalt - tills han snurrade. Fredrik Ekblom tog chansen och krympte avståndet i mästerskapet. Men mest handlade det om straffvikter. - Det blir ovisst, man vet inte hur man ska tänka, sade Björk.(TT)
Publicerad 15 augusti 2015

STCC-tävlingen på Gelleråsen utanför Karlskoga var den första där det nya reglementet med straffvikter användes. Thed Björk, Fredrik Larsson och Richard Göransson hade 30 kilo extra i bilen, Fredrik Ekblom 20 och prins Carl Philip 10.

Beslutet att inför straffvikterna mitt under säsongen kritiseras av toppförarna.

””
Annons

Inga extrakilon kunde hindra Björk att ratta sin Volvo över mållinjen som överlägsen segrare - precis som i det poänggivande kvalet.

””

Björk var full av självförtroende och körglädje:

””

Dyster Ekblom

Konstrasten till mästerskapstvåan Fredrik Ekblom, stallkamrat med Björk i Volvo, var total. Ekblom slutade tvåa i heatet men var nästan uppgiven.

””

Ett heat återstod dock i Karlskoga, med omvänd startordning.

Där utnyttjade Ekblom konkurrenternas misstag och körde upp sig från nionde plats till seger. Samtidigt fastnade Björk i en av sammanstötningarna och låg sist innan han så småningom kunde ta sig upp till fjärde plats.

””

Tungt för prinsen

Även han kritiserade systemet med straffvikter.

””

Prins Carl Philip kunde inte följa upp succén från Falkenberg, där han vann sitt första heat i karriären. I Karlskoga slutade han tia i det första och sjua i det andra.

Björk leder totalt på 270 poäng, tio före Ekblom.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons