Annons
Nyheter

Blågul islossning lyft för Nashville

Både Viktor Arvidsson och Filip Forsberg gjorde sina första finalmål senast. Ett jättelyft för svensklaget Nashville i jakten på Stanley Cup-bucklan. - Det var så klart skönt att få utdelning, sade Arvidsson.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Efter två raka segrar på hemmaplan har Nashville utjämnat finalserien i NHL-ishockeyn mot Pittsburgh till 2-2 i matcher.

I natt återvänder Stanley Cup-spelet till Pittsburgh för den femte finalen. Det är ett Nashville fulladdat med självförtroende som kommer till spel.

Annons

De två senaste segrarna och att Arvidsson och Forsberg är tillbaka som målskyttar är ett lyft.

””

Bästa målskyttar

Arvidsson och Forsberg var Nashvilles bästa målskyttar i grundserien med 31 mål vardera, Forsberg leder lagets interna poängliga i slutspelet (9 mål+7 assist) och Arvidsson är fyra (3+10), men båda var mållösa i finalserien.

Arvidsson svarade för 3-1-målet senast och Forsberg fastställde 4-1 i tom kasse.

””

"Det närmar sig"

Medan de ledande spelarna nu är i gång i Nashville behöver Pittsburgh motsvarande lyft om laget ska bli första lag sedan Detroit 1998 som försvarar en titel. Rookiesensationen Jake Guentzel har öst in fyra mål i finalserien, Sidney Crosby gjorde mål senast men Jevgenij Malkin har två bleka matcher bakom sig och Phil Kessel har sex raka slutspelsmatcher utan mål. Men han var nära senast.

””

Vinnaren i den femte finalen kommer, enligt statistiken, att ha en riktigt bra chans att stå som segrare till slut. Laget som vunnit femte matchen vid 2-2-läge har blivit mästare vid 17 av 24 tillfällen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons