Annons
Nyheter

Blygsamt svenskt medaljmål i Paralympics

Sverige tog fyra medaljer, varav ett guld, vid Paralympics i Sotji för fyra år sedan. Men räkna inte med något liknande i Pyeongchang. - Resultatmålet är att åka hem med två medaljer, det anser vi vara realistiskt, säger truppchefen Niclas Grön.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Nästa fredad, den 9 mars, invigs Paralympics i Pyeongchang. De tolfte vinterspelen i ordningen anordnas på samma mark och arenor som det nyligen avslutade OS vilket blev en historisk svensk succé: 14 medaljer, varav sju guld.

Sveriges paralympiska kommitté åker till Sydkorea med en trupp på 21 idrottare fördelade på fem sporter: alpint, längd, skidskytte, curling och kälkhockey.

Annons

Två aktiva fler än vid Paralympics i Sotji, Ryssland, för fyra år sedan då Sverige tog ett guld, två silver och ett brons. Trots att truppen nu alltså är större så är medaljmålet mer blygsamt.

””

Helene Ripa valde i maj att avsluta skidkarriären. Det stora medaljhoppet är nu 23-årige Zebastian Modin, i klassen för helblinda B1-3, som inleder Paralympics med skidskytte över 7,5 kilometer och sedan åker flera distanser i längd.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons