Annons
Nyheter

Brynäs värvar Luleås guldhjälte: Superroligt

Jennifer Wakefield byter SDHL-klubb. Hon lämnar Luleå för hårdsatsande Brynäs. "Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag", säger hon i ett pressmeddelande. Kontraktet är skrivet över säsongen 2018-2019.(TT)
Publicerad 2 augusti 2018

Wakefield har tagit OS-guld och VM-guld med Kanada. Sedan har den 29-åriga kanadensiska landslagscentern också två SM-guld på sin digra meritlista. Det senaste kom den gångna säsongen med Luleå.

En klubb hon nu alltså lämnar för att i stället flytta söderut för spel i Brynäs.

Annons

"Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag. Jag gjorde den resan med mitt lag i college och gillade verkligen den utmaningen. Det blir en spännande och fräsch approach på hockeyn för mig", säger hon i ett pressmeddelande.

Brynäs gjorde i våras klart med den svenska landslagsspelaren Erika Grahm.

"Det ska bli väldigt kul. Vi har några gemensamma vänner och jag har bara hört bra saker om henne, hon har möjlighet att vara med och förändra klubben med sitt ledarskap på och utanför isen", säger Wakefield.

Wakefield står noterad för 69 grundseriematcher i SDHL och på dem har hon nu producerat 144 poäng, och tränaren Magnus Carlsson jublar över det nya tillskottet till truppen.

"Sportsligt betyder det, utan att sätta för mycket press på Jennifer, att vi kan börja titta på topplagen. Med hennes attityd kommer hon dra med sig många av de andra spelarna också och det är utan tvekan en spelare som kommer att spela avgörande roller för oss", säger han.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons