Annons
Nyheter

Burakovsky jagar bucklan: "Skulle betyda allt"

Egentligen har säsongen inte varit något vidare. Ändå kan den sluta med att André Burakovsky i natt får lyfta Stanley Cup-bucklan. - Det skulle betyda allt. Det är en dröm man har haft sedan man var liten, säger han.(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Washington leder finalserien i Stanley Cup med 3-1 i matcher över superskrällen Vegas Golden Knights och kan avgöra i natt på bortaplan, start 02.00.

Det skulle ge Washington klubbens första Stanley Cup-seger och blågult segerjubel för Nicklas Bäckström, André Burakovsky och backen Christian Djoos.

Annons

Men allt sånt försöker Burakovsky slå bort där han sitter i Washingtons omklädningsrum i T-Mobile Arena efter det som kan ha varit lagets sista träning för säsongen.

Glödhett

Temperaturen i spelstaden mitt ute i öknen är 37 dallrande och heta grader. Det är ändå ingenting mot hockeyhettan hemma i huvudstaden där Capitals hemmaarena - där den femte finalen ska visas på storbildsskärm - är utsåld.

””
””

För 23-årige Malmöpågen Burakovsky, som gör sin fjärde NHL-säsong, vore det ett perfekt slut på en strulig säsong.

Två operationer

Han har opererats två gånger för skador som tvingat honom till längre uppehåll. Han missade 20 matcher i grundserien för en tumskada och tio matcher i slutspelet för en överkroppsskada.

””

TT: Vad har krävts för att komma tillbaka i bra form?

””

Det blev bara 25 poäng (12 mål+13 assist) på 56 matcher i grundserien, men han visade fin form i slutet. Samma sak när han kom tillbaka i semifinalserien mot Tampa Bay och med två mål i den sjunde och avgörande matchen sköt Washington till final. I finalserien har det blivit tre assist hittills.

För Vegas talar det mesta emot. Bara en gång vid 33 tillfällen har ett lag vänt 1-3 till seger i final, Toronto (mot Detroit) 1942.

Men förre Skellefteåforwarden Pierre-Edouard Bellemare hittar kraft hos fansen som fyllde träningsarenan dagen före den femte finalmatchen och gav sitt stöd med hejarramsor.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons