Annons
Nyheter

Burmansson ute på sitt livs resa

Skidåkarlivet går i turbofart för 15-åriga Jennie-Lee Burmansson. Inom två veckor har hon gått från att vara idrottsdoldis till att bli Sveriges yngsta vinterolympier genom tiderna. Nu väntar en intensiv OS-uppladdning med flera resor över halva jordklotet.(TT)
Publicerad 8 december 2017

Jennie-Lee Burmansson, som går i årskurs nio, har just klarat av en av sina sällsynta skoldagar på Ungärde skola i Lima. Nu har hon bråttom att byta om till kvällens skidåkning i Lindvallen. Men först blir det lite mat och tillfälle att reflektera över några av de mest händelserika dagarna i hennes liv.

För knappt två veckor sedan vann Jennie-Lee Burmansson världscuptävlingen i slopestyle i österrikiska Stubai. Några dagar senare togs hon ut till OS i Pyeongchang. Men det var svårt för landslagsledningen att ge henne beskedet:

””
Annons

Hårda resorna

I veckan fick hon Lilla bragdguldet, men det hann hon knappt glädjas över innan det var dags för en OS-uppladdning utöver det vanliga.

Resa 1: I helgen är hon med i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dewtour i Breckenridge, Colorado. Bara de bästa i världen får vara med. Därefter flyger hon direkt till Frankrike för världscuptävlingen i Font Romeu, som avgörs den 23 december. På julafton hämtas hon upp av pappa Patrik i Oslo.

Resa 2: Direkt efter jul- och nyårshelgerna är det dags för en ny USA-resa, till världscuptävlingarna i Snowmass, Colorado och Mammoth Mountain, Kalifornien.

Resa 3: Den 3-7 februari har svenska landslaget OS-läger i Åre.

Resa 4: Avresa till OS i Pyeongchang den 7 februari. Slopestylekvalet avgörs den 17 februari.

””

Ingen skola

Det är svårt att tro att hon bara är 15 år. Hon är den yngsta svenska vinterolympiern någonsin.

””

Men det finns ett problem. Före OS kommer hon bara att hinna med två eller tre skoldagar. Inte bra för en ambitiös tjej som jobbar hårt för att få bra betyg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons