Chicago utjämnade i Stanley Cup

När pressen var som störst visade rutinerade Chicago klassen, Brandon Saad sköt segermålet när Chicago vann den fjärde Stanley Cup-finalen över Tampa Bay med 2-1 och utjämnade till 2-2 i matcher.(TT)
Publicerad 11 juni 2015
När pressen var som störst visade rutinerade Chicago klassen, Brandon Saad sköt segermålet när Chicago vann den fjärde Stanley Cup-finalen över Tampa Bay med 2-1 och utjämnade till 2-2 i matcher. Chicago jagar sin tredje Stanley Cup-titel på sex säsonge

Chicago jagar sin tredje Stanley Cup-titel på sex säsonger, men var pressat och behövde en seger för att Tampa Bay inte skulle få matchboll och möjlighet att avgöra på hemmaplan i helgen.

Svenske backen Johnny Oduya, som åkte på en smäll i förra matchen, kom till spel och såg inte hämmad ut av sin skada.

I Tampa gjorde 20-årige ryske målvaktstalangen Andrej Vasiljevskij sin första slutspelsmatch från start och ersatte Ben Bishop som spelade skadad i tredje finalen, men ändå storspelade.

Vasiljevskij fick en lugn start. Tampa spelade tätt och kompakt och hemmalaget sköt bara två skott på mål i första perioden.

Men han fick ge sig när hemmastjärnan Jonathan Toews bröt sin måltorka i finalserien med 1-0-målet efter 6.40 av andra perioden. Tampa kom tillbaka och kvitterade genom Alex Killorn efter en suverän och avig framspelning av Valtteri Filppula.

Hemmalagets segermål kom efter 6.22 av tredje perioden när Saad tryckte sig runt Anton Strålman och överlistade Vasiljevskij med en backhand.

Efter sin monstermatch senast, två assist och matchens lirare, var inte Victor Hedman lika involverad offensivt, men fortfarande en klippa i defensiven och hade mest speltid i Tampa med drygt 26 minuter.