Annons
Nyheter

Chile vill vinna trots "förbannelsen"

Inget lag som vunnit för-VM har blivit världsmästare i det nästkommande mästerskapet. Ett faktum som Chile inte verkar lägga någon större vikt vid inför Confederations Cup-finalen mot Tyskland. - Vinner vi så bevisar vi att vi är världens bästa lag, säger Arturo Vidal.(TT)
Publicerad 1 juli 2017

Söndagens final i Confederations Cup, så kallade för-VM, är den tionde i ordningen.

Både Chile och Tyskland är obesegrade i årets turnering inför mötet på Krestovskij stadion i S:t Petersburg. Ingen av nationerna har däremot vunnit turneringen som anordnades första gången 1992.

””
””
Annons

Hungrigt Tyskland

Chile och Tyskland spelade i samma grupp under inledningen av turneringen. Mötet i Kazan för drygt en vecka sedan slutade 1-1 efter att Alexis Sanchez gett Chile ledningen tidigt, och Tysklands Lars Stindl kvitterat strax före halvtid.

I semifinalen besegrade Chile Portugal efter en mållös match som avgjordes på straffar. Chiles målvakt Claudio Bravo räddade tre portugisiska straffar.

Ett Tyskland utan större stjärnor var överlägset i sin semi mot Mexiko och vann med 4-1, Schalke-anfallaren Leon Goretzka avgjorde med två mål och leder turneringens skytteliga på tre fullträffar, tillsammans med landsmannen Timo Werner, Leipzig.

””
””

"Väldigt olika turneringar"

Oavsett vilket lag som vinner står det klart att det blir ett nytt mästarlag i för-VM. Brasilien är fyrfaldig mästare och Frankrike har vunnit turneringen två gånger. Övriga segrare är Mexiko, Danmark och Argentina.

Ingen av de tidigare mästarlagen har lyckats vinna den följande VM-turneringen.

””

Anfallaren var själv med och vann för-VM 2013 och gjorde två mål i finalen mot Spanien (3-0). Han fanns också på planen när hemmanationen förlorade med förkrossande 1-7 mot blivande mästaren Tyskland i VM-semifinalen 2014.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons