Annons
Nyheter

Claesson hoppas på ny chans efter målen

Viktor Claesson gjorde två mål senast mot Portugal. Frågan är om det räcker till en startplats i VM-kvalet mot Frankrike. - Jag hoppas få så mycket speltid som möjligt, säger Claesson.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Träningslandskampen i mars var tänkt att bli Cristiano Ronaldos party hemma på Madeira, men en 25-åring från Värnamo såg till att förstöra festen. Sverige vände 0-2 till 3-2, Viktor Claesson gjorde två mål och låg bakom det tredje - och slog sig in i Blågult på allvar?

””
””

Konkurrerar till höger

Annons

Bakom sig har Viktor Claesson en lyckad vår i Krasnodar, där han direkt efter flytten slog sig in i startelvan och var med och bidrog till att klubben blev fyra i ryska ligan. I klubblaget har han oftast tagit hand om vänsterkanten på mittfältet, en position som i landslaget är mer eller mindre vikt för Emil Forsberg. I stället konkurrerar Viktor Claesson i Blågult först och främst om att få spela på andra kanten.

””

TT: Hur mycket kan du utläsa av träningarna?

””
””

"Kanonläge för oss"

Viktigast är tre eller åtminstone en poäng, menar Claesson, som ser ljust på läget inför landskampen mot Frankrike och fortsättningen av VM-kvalet.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons