Annons
Nyheter

Coe rasar mot nyläckta uppgifter

Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe är bekymrad över hur de aktivas medicinska journaler läcker ut genom hackergruppen Fancy Bears. - Det är oacceptabelt att de här uppgifterna blir offentliga, säger Coe.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Hackergruppen Fancy Bears blev känd i september i fjol då de offentliggjorde flera OS-idrottares konfidentiella medicinska uppgifter efter en hackerattack mot antidopningsorganisationen Wada.

Fyrfaldiga olympiska OS-guldgymnasten Simone Biles, USA, var en av de drabbade och det gjorde att hela världen fick reda på att hon medicineras för ADHD.

Annons

I torsdags slog Fancy Bears till igen, med en månad kvar till friidrotts-VM i London, och offentliggjorde utdrag ur flera världsmästares journaler.

Däribland brittiske medeldistansprofilen Mo Farah och kenyanske spjutstjärnan Julius Yego. Även svenske gångaren Perseus Karlströms medincinska uppgifter har blivit offentliga. Inga av friidrottarna är däremot formellt misstänkta, eller anklagade, för dopning.

På tisdagen uttalande sig Internationella friidrottsförbundet IAAF:s ordförande Sebastian Coe i samband med U18-VM i Kenyas huvudstad Nairobi.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons