Annons
Nyheter

Dackhammar seglade sig vidare

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing är vidare till kvartsfinal i VM-deltävlingen i matchracing i Marstrand. Det svenska laget besegrade australiern Mat Jerwood och hans besättning i åttondelsfinalen efter stor seglingsdramatik.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing är vidare till kvartsfinal i VM-deltävlingen i matchracing i Marstrand.

Det svenska laget besegrade australiern Mat Jerwood och hans besättning i åttondelsfinalen efter stor seglingsdramatik. Det såg hopplöst ut för Dackhammar, som stannade upp i starten av den femte och avgörande seglingen, samtidigt som Jerwood fick en stor ledning.

Annons

Men Essiq Racing kämpade sig tillbaka och hittade mer fart i den för dagen lätta vinden. I slutet av första varvet möttes båtarna med svenskarna i täten och efter det behöll de kommandot hela vägen in i mål.

"Det var verkligen en endorfinrush när vi passerade mållinjen och alla i laget blev extremt glada. Det var fem riktigt jämna race. Om vi kan slå Jerwood när han seglar så här bra känns det som att vi kan gå hur långt som helst", säger Dackhammar i ett pressmeddelande.

För Johnie Berntsson och hans Flux Team är tävlingen däremot över. De förlorade matchserien mot nyzeeländaren Chris Steele med 0-3.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons