Annons
Nyheter

Debuten nära för Sveriges otursfågel

Hon borde vara en av Sveriges mer meriterade landslagsspelare vid det här laget. Men svåra knäskador har stoppat Hanna Folkesson från tre raka mästerskap. Nu är debuten nära. - Det här har jag längtat efter, säger hon till TT. Hanna Folkesson gjorde landslagsdebut på våren 2013.(TT)
Publicerad 6 juli 2017

Hanna Folkesson gjorde landslagsdebut på våren 2013. Hon skrattar när hon kommer på att hon i princip har varit en del av landslaget sedan Pia Sundhage tog över som förbundskapten.

””

Ledband och korsband

Annons

Att hon ännu inte har gjort mästerskapsdebut beror inte på att hon saknar tillräckliga kvaliteter som fotbollsspelare.

Inför hemma-EM 2013, när Folkesson var nybliven landslagsspelare, drog hon av ett ledband i höger knä.

Och när korsbandet gick av inför VM i Kanada för två år sedan var det än tyngre. Då såg hon ut att ha spelat till sig en säker plats i den svenska startelvan.

””

Hon hann heller inte komma tillbaka i tid till OS förra året, men nu hoppas 29-åringen, som inför den här säsongen lämnade nedflyttade Umeå för spel i allsvenska guldfavoriten Rosengård, att oturen har slutat förfölja henne.

””

Hög lägstanivå

Är det någon som förtjänar att vara med i ett stort mästerskap är det Hanna Folkesson, säger Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson.

””

Hon beskriver Folkesson som en spelare med väldigt hög lägstanivå.

””

Seger och Dahlkvist

Det är dock inte bara knäproblem som kan stå i vägen för Folkessons mästerskapsdebut den här gången. Konkurrensen om de två innermittfältsplatserna är tung, och just nu är Caroline Seger och Lisa Dahlkvist förstavalen för Pia Sundhage.

””

Samtidigt är hon tydlig med att hon längtar efter att förhoppningsvis äntligen få göra debut i ett mästerskap.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons