Annons
Nyheter

Digital Super Bowl i Silicon Valley

Kliv in i stjärnornas skor med hjälp av virtual reality. Inspektera tävlingsplanen med en minidrönare. Femtioårsjubilerande Super Bowl, finalmatchen i den amerikanska fotbollsligan NFL, sker i Kaliforniens innovationsmecka Silicon Valley som satsar stort.(TT)
Publicerad 7 februari 2016

IT-jättarna i San Francisco-området gör sitt bästa för att söndagens Super Bowl, där Carolina Panthers ställs mot Denver Broncos, ska bli ett minne för livet.

Trådlösa nätverk har stärkts upp, appar har utvecklats och förföriska reklamfilmer skapats. Och NFL-fans ska med hjälp av virtual reality få uppleva adrenalinkicken hos en kvartsback när spelet bränner till, skriver USA Today.

Annons

Dröm som slår in

Super Bowls kanske mest högtidliga stund, den då USA:s nationalsång sjungs, har anförtrotts Lady Gaga.

””
””

Matchen spelas på Levi's Stadum i Santa Clara som moderniserats och digitaliserats, men sidoevenemang hålls i både San Jose och San Francisco.

Super Bowl skuggar också spurten inför tisdagens politiska primärval i delstaten New Hampshire. När de republikanska aspiranterna möttes för debatt fick de alla tippa matchen.

De flesta valde Carolina Panthers - möjligen med tanke på att South Carolina är valrörelsens nästa anhalt.

Finalen viktigast

Förstagångsväljaren och studenten William Buckley, som entusiastiskt följde den republikanska debatten på ett party på Saint Anselm College där den hölls, sade dock att ändå inte var något jämfört med Super Bowl.

””

Han planerar att se matchen med sin syster och deras kompisar över en massa onyttig mat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons