Annons
Nyheter

Djurgården vidare till kvartsfinal i cupen

Tre raka segrar. Nu är Djurgården klar för kvartsfinal i Svenska cupen. Avancemanget säkrades hemma mot Jönköpings Södra efter seger med 1-0. De inledde gruppspelet med att krossa superettanlaget Degerfors med 6-0 (! ). Sedan vann man med uddamålet, 1-0, i Täby mot IK Frej.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

De inledde gruppspelet med att krossa superettanlaget Degerfors med 6-0 (!). Sedan vann man med uddamålet, 1-0, i Täby mot IK Frej.

Då hade Djurgården satt sig själv i ett ypperligt läge för att knipa segern i grupp 3 inför den sista gruppspelsmatchen. Ett poäng skulle räcka hemma mot den ex-allsvenska klubben J-Södra, som inte hade något att spela för. Vilket Djurgården fixade.

Annons

Men det gnistrade inte riktigt om förra årets ligatrea, utan J-Södra stod upp väl och förfogade över mycket boll i första halvlek.

Djurgården växlade upp en aning och dominerade den andra halvleken. Och utdelning skulle komma i slutskedet av matchen. Kevin Walker skickade in en frispark, ett par meter från straffområdeslinjen, via ribban och säkrade slutresultatet till 1-0.

Det hade också räckt med en förlust för Djurgården för att gå vidare. IK Frej som närmast jagade bakom inför den sista gruppspelsmatchen, förlorade borta mot Degerfors med 1-3.

De regerande svenska cupmästarna Östersund vill ut och spela i Europa. Men de behöver ta vägen via en cuptitel - igen.

Nu är de ett steg närmare den. De vann sin grupp, med Kalmar, Trelleborg och Åtvidaberg, efter tre raka segrar och är vidare till kvartsfinal. Hemma mot Kalmar vann jämtarna efter två kvicka mål i första halvleken som bäddade för segersiffrorna som till slut skrevs till 3-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons