Annons
Nyheter

Åklagaren: "Gått helt på min linje"

Två gånger bekräftade den allsvenske fotbollsspelaren via sociala medier att han förstod att flickan var under 15 år. Nu döms han till fängelse i två år och åtta månader samt utvisning för våldtäkt mot barn. Spelaren själv tror att hans kontrakt med klubben nu kommer att sägas upp.(TT)
Publicerad 8 juni 2018
””

Den allsvenske fotbollsspelaren döms till fängelse för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, i september 2016 och i juni 2017. Helt i linje med Darells yrkande anser tingsrätten att straffvärdet uppgår till tre års fängelse, men straffet sänks med fyra månader på grund av så kallade billighetsskäl.

””

"Väldigt tydlig"

Annons

Under rättegången har spelaren själv uppgett att han tror att klubben kommer att säga upp hans kontrakt vid en fällande dom. Föreningen vill dock avvakta med att berätta hur den kommer att agera.

””

Spelaren har helt och hållet nekat till brott. Försvaret har under rättegången påpekat att flickans biologiska ålder inte är bevisad, men rätten anser att spelaren i två olika konversationer via sociala medier bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

””

Även om flickan frivilligt hade sex med spelaren vid det första tillfället konstaterar rätten att en 14-åring inte kan samtycka till sex. Därför ska han dömas för våldtäkt mot barn.

Skadestånd på 150 000 kronor

"Det är fråga om en vuxen man som tagit kontakt med en flicka som nyligen fyllt 14 år och en vecka senare stämt träff med henne i syfte att ha sex. Under sådana förhållanden kan inte brottet anses som mindre allvarligt", säger rättens ordförande rådmannen Sara Skouras i ett pressmeddelande.

Vid det andra tillfället har spelaren följt efter flickan in på en toalett i en park och "utnyttjat att hon befunnit sig i en trängd situation".

Spelaren ska även utvisas från Sverige i tio år och han ska betala ett skadestånd till flickan på 150 000 kronor.

Rättad: I en tidigare version av den här texten så stod det fel datum i faktarutan, 1 juli i stället för 1 juni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons