Annons
Nyheter

Huliganer döms för planstormningen på Olympia

De tolv huliganerna döms alla för brott för planstormningen på Olympia. Fyra män döms även för att ha ofredat den dåvarande Helsingborgsanfallaren Jordan Larsson. - Vi välkomnar domen, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Skandalscenerna på Olympia utspelades söndagseftermiddagen den 20 november i fjol. Efter att Halmstad skickat ut Helsingborgs IF från allsvenskan rusade maskerade hemmasupportrar ner på planen för att uttrycka sin ilska.

Tolv män har erkänt brott och betalat böter. Nu dömer Helsingborgs tingsrätt ytterligare tolv huliganer för brott mot ordningslagen och elva av dem får böter som påföljd.

””
Annons

Slet tröjan av Larsson

Fyra huliganer omringade och knuffade dessutom den dåvarande Helsingborgsanfallaren Jordan Larsson innan de slet av honom matchtröjan. Kvartetten döms därför även för ofredande av Larsson.

””

Däremot frias två män från misstanken om försök till misshandel av Larsson och en kvinnlig publikvärd. På väg in på planen ska en av männen kastat en fällbar stol mot spelaren och den andre ska ha kastat ett metallstag mot en kvinnlig publikvärd.

””

"På toppen av vår agenda"

Ingen huligan greps direkt på Olympia. Identifieringen av supportarna, som många var helt eller delvis maskerade, har i stället gjorts genom filmer och bilder från övervakningskameror.

””

De 24 huliganerna har fått en arrangörsavstängning och tillträdesförbud till idrottsarenor i två år, uppger Schulze. Klubben ser domen som en slutpunkt på en lång process, men säkerhetsarbetet pågår ständigt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons