Annons
Nyheter

Dopad norska avstängd i två år

Den norska tyngdlyftaren Ruth Kasirye har stängts av i två år för dopning efter att ha testat positivt för den förbjudna substansen meldonium. Den 35-åriga Kasirye, som tagit två EM-guld och ett EM-brons, dopningsavslöjades i april förra året och har nu fått sin dom fastställd av det norska idrottsförbundet.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Den norska tyngdlyftaren Ruth Kasirye har stängts av i två år för dopning efter att ha testat positivt för den förbjudna substansen meldonium.

Den 35-åriga Kasirye, som tagit två EM-guld och ett EM-brons, dopningsavslöjades i april förra året och har nu fått sin dom fastställd av det norska idrottsförbundet. Kasirye får däremot tävla och träna organiserat igen redan i juli nästa år eftersom strafflängden har kortats med tio månader och 16 dagar. Dels eftersom hon redan avtjänat en del av straffet och dels på grund av förseningar i den juridiska processen.

Annons

Vid sommar-OS i Peking 2008 var Kasirye fanbärare för Norge vid invigningen. Hon säger att hon fått i sig meldonium, en substans som oftast återfinns i hjärtmedicin, då hon behandlades för malaria i hemlandet Uganda i december 2015.

Internationella antidopningsorganisationen Wada svartlistade och förbjöd meldonium den 1 januari 2016.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons