Annons
Nyheter

Dreams Take Time - en drömhäst

Dreams Take Time är rena drömhästen för Peter Untersteiner. I guldloppet Arwid Stjernswärds minne blev det ny seger efter en väldigt bra insats. - Han är underbar att sitta bakom, en fröjd att köra, berömde Untersteiner. Dreams Take Time fick en tuff löpning i vinterns andra seger i Gulddivisionen.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Dreams Take Time fick en tuff löpning i vinterns andra seger i Gulddivisionen. Med Allaballakaitoz i spets och favoriten Edward Ale utvändigt verkade loppet låst. Men Peter Untersteiner tog chansen och lämnade sistaplatsen efter ett varv. Forceringen upp utvändigt ledaren var resolut och Peter Ingves bakom Edward Ale valde att inte svara sin position.

I sista kurvan hade Untersteiner gott om krafter kvar i sin lilla kämpe. Det gällde bara att hålla in favoriten i rygg så länge som möjligt.

Annons

Stiltje i loppet

””

Segern var den 22:e i blott 55:e starten för sjuåringen. Dreams Take Time har tidigare tränats av Jim Oscarsson, Joakim Lövgren och Lars Nilsson där han också levererat på hög nivå.

Hemmalaget Jägersro dominerade lördagen med hela sex V75-vinnare.

Spelbolaget ATG och Svensk Travsport (ST) har inlett ett treårige samarbete med Svenska hockeyligan. En sponsring i mångmiljonklassen som upprört travsporten. Dels för att det rör sig om väldigt stora pengar i en sport där många aktiva går på knäna på grund av höga omkostnader och låga prissummor. Dels på grund av ATG:s och ST:s brist på förankring om avtalet till travsporten.

Nya kuskböter

En del i sponsorsamarbetet är det så kallade SHL-loppet. Samtliga klubbar tilldelas ett ekipage och kusken kör i klubbens färger i ett V75-lopp. Klubben med flest poäng efter tio omgångar erhåller 50 000 kronor till sin ungdomsverksamhet.

I förra V75-omgången på Bergsåker vägrade Oskar Andersson köra i klubbfärger. Han valde i stället att köra i sin ordinarie dress med egen sponsor och han vann loppet med Withma. ST delade ut en bot på 300 kronor till Andersson.

Inför lördagens SHL-lopp hade travförbundet höjt böterna till 1 000 kronor om någon kusk vägrade att köra i tilldelade klubbfärger. Marc Elias tackade nej till Luleås röda dress och vann sedan loppet (V75-4) i sin ordinarie blå dress med egen sponsor.

Elias ledde från start till mål med Miss Prelong och tog böterna på en tusenlapp. Även Admir Zukanovic, bakom Optimistic Face, tog böterna. 

Vad blir nästa drag från ST? Ännu högre böter?

TT

Annons
Annons
Annons
Annons