Annons
Nyheter

Poängen räddade Hallenius födelsedag

Djurgården hade 2-0 efter en kvart - och Linus Hallenius såg ut att få en riktigt trist 30-årsdag. Då gjorde han något åt det. Säsongens första mål gav reducering och sedan fixade Omar Eddahri 2-2 åt Gif Sundsvall. - Med tanke på den dåliga starten känns det bra med en poäng, säger Hallenius.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Ett helt okej slut på kvällen för Hallenius & Co, som under ett bra tag i den allsvenska premiären på Tele2 arena inte alls liknande det Sundsvall som överraskade så många förra säsongen. Men en match spelas över 90 minuter. Ett och annat går att reparera, något Sundsvall ägnade ungefär en timmas speltid åt - och med lyckad utgång.

Djurgårdens pangstart var välförtjänt, Sundsvalls upphämtning likaså.

Annons

Hög och aggressiv press stressade passningsskickliga, spanskinfluerade "Giffarna" - och med boll satte Djurgården gärna full fart framåt. Det gav ett avslut, som gav en hörna, som gav säsongens första mål redan efter nio minuter. Nicklas Bärkroth tog högerhörnan. Kevin Walker är inte världens längste spelare, men nicka kan han.

1-0 från nära håll när Sundsvall missade grovt i markeringen.

Använde huvudet igen

Det är aldrig fel att använda huvudet i fotboll. Inte bara insidan. Mohamed Buya Turay gjorde som Walker och på nytt kom bollen från Bärkroths känsliga inläggsfot. 2-0, bara sju minuter senare.

””

Hallenius, 18 mål förra året, hade länge inte mycket till födelsedagsfirande. Under de första 28 minuterna var den färske 30-åringen mer eller mindre helt isolerad på topp. Då, slutligen, sköt han rappt mot Per Kristian Bråtveit.

Tänkte om, fick poäng

Varpå han omgående visade varför han var en av vinterns mest eftertraktade allsvenska anfallare. Hallenius tog emot, vände och lyfte via en hemmaförsvarare in reduceringen.

””

En present han och Gif Sundsvall tackade för.

Tränaren Joel Cedergren pratade i halvtid inte bara om att prestera mer för att få med sig något hem från Stockholm. Han gjorde något också. Ut med Eric Björkander, in med löpstarke, rivige Oliver Berg och fram med mer folk.

Det gav snart betalt.

””
Annons

Prickade ribban

Sundsvall tog successivt över. Hallenius prickade ribban. Kanske en föraning om vad som väntade. För kort senare placerade Eddahri in kvitteringen.

Efteråt stod Hallenius med en blomsterkvast som han fått av Djurgården.

Han hade velat ha lite mer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons