Annons
Nyheter

Dubbelt Mercedes i Kanadas GP

Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg var i en klass för sig i Kanadas GP och tog en dubbelseger. Den här gången var Hamilton först över mållinjen. Marcus Ericsson hamnade utanför poängplats.(TT)
Publicerad 7 juni 2015

GP-loppet i Montreal blev inte särskilt spännande, varken i toppen eller längre ner i fältet där Marcus Ericsson höll till.

Lewis Hamilton tog starten, hela fältet var samlat och disciplinerat i väg från start och loppet handlade till slut mest om att spara däck och bromsar, samt att snåla på bensin snarare än att köra fortast.

Annons

Det, i kombination med att det varken var några incidenter eller säkerhetsbilar ute som samlade ihop fältet, gjorde att Hamiltons seger såg enkel och odramatisk ut.

Bra race

Nico Rosberg, som vunnit de två senaste loppen, hade ingen möjlighet att komma ikapp sin stallkamrat denna gång, och fick nöja sig med en andraplats. Finländaren Valtteri Bottas, Williams, tog tredjeplatsen.

””

Nico Rosberg:

””

Ericsson 14:e

Ferrariföraren Sebastian Vettel var en av få som satte färg på loppet. Efter att ha tvingats starta från 20:e startruta slutade han femma.

Marcus Ericsson startade från tolfte startruta, men fick inte till en lika bra start som han lyckades med i tidigare lopp under säsongen, och låg tolva efter det första varvet. Ericsson körde sedan om Fernando Alonso på det fjärde varvet, men fem varv senare var han tillbaka som tolva efter att Felippe Massa passerat. Ericsson lyckades inte hitta någon ny fart, utan höll sedan till runt 12-14:e plats resten av loppet.

Han körde in på 14:e plats och tappade en placering i mästerskapet, och ligger på en 16:e plats med sina fem inkörda poäng.

Hamilton toppar VM-serien, 17 poäng före Rosberg och ytterligare 26 före Vettel.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons