Annons
Nyheter

Duplantis gör det svårt för bragdjuryn

Armand Duplantis har seglat upp som en favorit till Bragdguldet efter sitt sensationella EM-guld. Men efter bland annat sju OS-guld saknas inte konkurrenter. - Det känns extra svårt i år, säger bragdjuryns sekreterare Anders Lindblad.(TT)
Publicerad 13 augusti 2018

Blott 18-årige Armand Duplantis klev in i söndagens stavhoppsfinal med medaljchanser - och svarade med att krossa sitt eget juniorvärldsrekord och hoppa sexmetershopp för första gången i karriären, två gånger om dessutom.

Efter guldet och monsterhoppet på 6,05 spekulerades det direkt om Svenska Dagbladets Bragdguldet och bragdjuryns sekreterare, Svenska Dagbladets krönikör Anders Lindblad, lyfter prestationen av den amerikanskfödde svensken som en sannerligen het kandidat.

Annons

"Bragdartat på många sätt"

””

TT: Tror du att han har koll på priset?

””

Men det svenska idrottsåret har varit minst sagt framgångsrikt och konkurrensen stenhård.

I vinter-OS i Sydkorea blev det sju OS-guld - däribland flera under bragdartade former såsom Hanna Öbergs överraskande seger i skidskytte och duon Frida Hansdotter och André Myhrers triumfer i slalom.

De svenska herrarna tog sig till kvartsfinal i fotbolls-VM, Pernilla Lindberg skrällvann en golfmajor och Tove Alexandersson vann sitt sjunde individuella VM-guld i orientering i helgen. Och då har till exempel inte ens ridsport-VM startat än.

Sjöström ej aktuell

Sarah Sjöström, som vann fyra EM-guld i Glasgow förra veckan, är däremot inte aktuell eftersom hon redan vunnit utmärkelsen två gånger vilket är maxantalet enligt de nuvarande statuterna.

””

TT: Känns det som att det går det att göra "rätt" i år?

””

Vinnaren av Bragdguldet tillkännages den 4 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons