Annons
Nyheter

Nilsson tvåa - Falla mot seger i sprintcupen

Stina Nilsson slutade tvåa och fick på nytt se sig slagen av Maiken Caspersen Falla. Efter segern i Drammen är norskan nära segern i den totala sprintvärldscupen. - Jag ser det nästan som avgjort. Det är bara att gratulera, säger svenskan till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

OS-guldmedaljören från Malung fortsätter att rada upp topplaceringar i världscupen. Men efter att, precis som i Lahtis i helgen, ha slutat tvåa bakom Falla i den klassiska stadssprinten i norska Drammen är chanserna att vinna sprintcupen minimala.

Stina Nilsson har i och med andraplatsen 495 poäng totalt, att jämföra med Maiken Caspersen Fallas 543. Skillnaden är alltså 48 poäng inför den sista sprinttävlingen i Falun nästa vecka, där en seger endast ger 50 poäng i och med att den ingår i en minitour.

Annons

"Väldigt viktigt"

Nilsson måste därför vinna hemma på Lugnet och passerar Falla om norskan misslyckas totalt och inte slutar bättre än på 30:e plats då.

””

Stina Nilsson var enda svenska åkare i finalen i Drammen. Falla körde hårt från start i finalen och Nilsson låg länge inte bättre än trea, med även Natalia Neprjajeva framför sig i spåren. Ryskan var ett tag till och med uppe förbi Falla, men kroknade på upploppet samtidigt som en urstark Falla rusade mot segern i uppförsbacken på upploppet.

Stark avslutning

Nilsson hade inte samma gnistrande form som i OS i Pyeongchang, men kämpade ändå sig till andraplatsen efter att ha åkt i mål 1,39 sekunder bakom norskan.

””

Anna Dyvik, som var bästa svenska i kvalet med en andra plats, och Hanna Falk slogs ut i semifinal.

””

Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling slogs ut i kvartsfinal. Maja Dahlqvist var utslagen redan efter kvalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons