Efter första vinsten - Rögle förlorade igen

Rögle klarade inte av att bygga vidare på säsongens första seger i förra omgången. Mot Luleå var Skånelaget återigen tillbaka som förlorare efter 1-3 på bortais. I matchen mot Örebro i den senaste omgången, den sjunde i ordningen, kom Rögles första seger.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

I matchen mot Örebro i den senaste omgången, den sjunde i ordningen, kom Rögles första seger. Frågan var om de kunde fortsätta på den inslagna vägen mot Luleå.

Det började däremot inget vidare för gästerna. Redan efter fyra minuter nådde en lång, svepande backhandpassning från Austin Farley fram till Daniel Sondell som sköt in 1-0 vid den bortre stolpen.

Niklas Olausson ökade i den andra perioden på till 2-0. I ett tvåmålsunderläge i matchens slutskede tog Rögle ut målvakten för att forcera framåt. Något som i stället resulterade i att Luleåveteranen Johan Harju satte 3-0 i öppen bur.

Joel Lassinantti i Luleås mål såg länge ut att få hålla nollan, men med mindre än minuten kvar reducerade Ted Brithén för Rögle.

Matchen slutade 3-1 och Rögle fortsätter ha förtvivlat svårt att göra mål. På åtta matcher har det bara blivit tio stycken och Skånelaget är sist i tabellen med fyra poäng.