Annons
Nyheter

Ekdal utmanas i kaosets Hamburg

Albin Ekdal sökte en ny utmaning. Då har han kommit till helt rätt ställe. Hamburg är hela Tysklands värsta kaosklubb. - Jag är härdad efter åren i Italien, säger landslagsmittfältaren till TT. Hamburg har aldrig halkat ur Bundesliga.(TT)
Publicerad 13 augusti 2015

Hamburg har aldrig halkat ur Bundesliga. Det borde väl borga för en trygg miljö med goda möjligheter till en behaglig tillvaro?

Knappast. Den anrika klubben har de senaste decennierna harvat runt i ett limbo av sparkade tränare, ekonomiskt förfall och - minst sagt - begränsade resultat. Två år på raken har Hamburg - till fansens stora skam - behövt kvala för att klara Bundesligakontraktet.

Annons

Faktum är att Albin Ekdal hamnat i ett notoriskt opålitligt sammanhang.

””

TT: Varför lockade Bundesliga?

””

Usel start

Hamburg spelar på mäktiga Volksparkstadion där 57 000 garvade supportrar kommer för att lida.

””

Klubben har inlett säsongen sedvanligt uselt, med en oacceptabel cupförlust mot ett amatörgäng från Jena.

””

Dynamisk mittfältare

Ekdal fick en timme på mittfältet och ser ut att ta en plats i startelvan till ferdagens ligapremiär borta mot Bayern München. Ekdal får vänja sig vid ett helt annat tempo i Bundesliga, där matcher tenderar att kränga och svänga på ett helt annat sätt än i Italien.

””

Han väntar sig inte en roll som mittfältets defensiva ankare.

””

Kompis med Djourou

Bredvid honom finns "Sydamerikas Xavi", Marcelo Diaz från Chile, och förre supertalangen Lewis Holtby, tidigare i Schalke och Tottenham.

””
Annons

Ekdal tänker emellertid inte förlita sig på engelskan i sitt nya land.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons