Annons
Nyheter

Eliasson: "Stort att få representera Sverige"

En glödhet vår tog Niclas Eliasson raka vägen in i EM-truppen - utan att passera U21-landslagsdebut. - Det är jättestort för mig att få representera Sverige, säger 21-åringen. Niclas Eliasson, 21, står inte noterad för en enda U21-landskamp.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Niclas Eliasson, 21, står inte noterad för en enda U21-landskamp. Trots detta läste förbundskapten Håkan Ericson upp Norrköpingsmittfältarens namn när truppen till U21-EM i Polen presenterades i slutet av maj.

””

Leder assistligan

Annons

En del poäng har det sannerligen blivit i allsvenskan för Eliasson denna vår. Förutom tre gjorda mål har han spelat fram till åtta av tabelltvåan Norrköpings 21 fullträffar på 13 matcher. Facit före 2017 var två mål och tre assist på 44 allsvenska matcher, varav 20 från start.

TT: Förklaringen?

””

Falkenbergsbördige Eliasson kom till Norrköping på lån från AIK förra sommaren efter att ha fått begränsat med speltid i Solnaklubben.

””

Förutom en formstark spelare såg Håkan Ericson egenskaper i Eliassons spel som hans U21-landslag saknade inför sommaren i Polen.

””

Stark tro på Sverige

Sverige genrepar mot Danmark på Olympia i Helsingborg på lördag. Då hoppas Eliasson få göra debut i U21-landslaget. Målet är att sedan slå in sig i titelförsvarande Sveriges startelva. I EM väntar England, värdnationen Polen och Slovaken.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons