Annons
Nyheter

"Vi har ett bra utgångsläge"

IFK Norrköpings spelare går på minisemester med vetskapen att det kan bli en riktigt rolig höstsäsong. Samtidigt finns risken att laget köps sönder i sommar. - Det är den verklighet vi lever i, men vi är inte rädda för transferfönstret, säger manager Jens Gustafsson.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

2-0 hemma mot IFK Göteborg i vårsäsongens sista match var ett nytt styrkebesked och en ny markering att klubben är främsta utmanare till Malmö FF om SM-guldet.

David Moberg Karlsson lade grunden till segern efter en olycklig insats av Göteborgs målvaktstalang Pontus Dahlberg.

Annons

Och i andra halvlek skickade Niclas Eliasson in 2-0. En individuell prestation som ytterligare ökade marknadsvärdet på vårens spelare i allsvenskan. 21-åringen kollrade bort några försvarare med snabba överstegsfinter innan han fick drömträff med vänsterfoten.

"Inte så dumt"

Eliasson åker med U21-landslaget till EM-slutspelet efter tre mål och åtta målgivande passningar hittills i allsvenskan.

””
””
””

Efter 13 spelade matcher står IFK Norrköping på 27 poäng, lika många som Malmö FF som har en match mindre spelad. Mer än halva allsvenskan återstår när höstsäsongen inleds den 2 juli. För Norrköpings spelare blir det bara en veckas semester. Sedan börjar förberedelserna inför kvalet till Europa League och de 17 återstående omgångarna i jakten på Malmö FF.

””

Eliasson trivs bra

Han summerar vårsäsongen:

””

Frågan är dock vilka spelare han har tillgång till om en månad. Det surras friskt om utlandsäventyr för ett flertal spelare, som högerbacken Linus Wahlqvist och stekhete Eliasson.

””

Och Gustafsson verkar lugn.

””
””

TT: Vet du redan i dag om ni kommer att förlora någon spelare?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons