Annons
Nyheter

EM-målet en pallbild med idolen

Armand Duplantis hoppas inte bara på medalj i EM. Stavhoppartalangen hoppas också få stå på prispallen tillsammans med sin idol Renaud Lavillenie. - En sån bild skulle jag rama in. Och skulle jag stå över honom blir det en jättebild, säger 18-åringen med ett skratt.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Fransmannen var Duplantis stora förebild som liten grabb. Han hade idolbilder på Lavillenie på väggarna i pojkrummet och försökte även efterlikna hans teknik.

Och det gör han fortfarande.

””
””
Annons

Ses som affischnamn

I framtiden kan Duplantis bli den som unga stavhoppare vill efterlikna. Enligt friidrottstidningen Track & Field är Duplantis till och med en av de unga stjärnor som skulle kunna bli friidrottens affischnamn efter löparstjärnan Usain Bolt som slutat.

””

Track & Field har också listat Duplantis som ett av de stora hoppen inför OS i Tokyo 2020. Det är säkert något som Duplantis själv ser som rimligt. Han tror inte att han är den där ungdomsstjärnan som sedan inte lyckat ta steget till senior.

””

Siktar på världsrekordet

Duplantis är världsfyra just nu och endast Lavillenie och polacken Piotr Lisek har i år hoppat högre av européerna. Duplantis har i år hoppat över 5,80 i tio av tolv tävlingar.

””
””

Han berättar att Lavillenie sagt till honom att han behövde bli stabil på 5,80 för att bli en sexmetershoppare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons