Annons
Nyheter

En jämnare Norén efter skadan

Det sju månader långa tävlingsuppehållet gjorde Alexander Norén frustrerad. Handledsskadan kan dock ha gjort 32-åringen till en bättre golfare. - Ja, kanske. Jag har blivit jämnare, säger han inför Nordea masters i Skåne. En andraplats i Dubai efter världsettan Rory McIlroy.(TT)
Publicerad 2 juni 2015

En andraplats i Dubai efter världsettan Rory McIlroy. Tre topp tio-placeringar totalt på Europatouren. Och en biljett till sommarens US Open.

Svensken Alexander Norén, 32, har imponerat under golfåret 2015.

””
Annons

Vann tävlingen 2011

En Europatourtävling hemma i Sverige är extra speciellt för alla svenska golfproffs. För Alexander Norén finns det ytterligare en dimension - han vann tävlingen 2011 på Bro Hof.

””

Under fjolåret tvingades Norén till ett sju månader långt uppehåll på grund av en handledsskada. Han opererades i början av 2014, men drabbades av återkommande inflammationer.

””

Skadan hindrar honom inte längre på golfbanan, men han har varit tvungen att ändra lite i svingen för att handleden ska hålla i det långa loppet.

””

Sedan Noréns comeback i vintras har han spelat elva Europatourtävlingar - och klarat kvalgränsen i samtliga. Främsta placeringen är andraplatsen i Dubai i början av februari.

””

US Open är majorfavoriten

Nyligen tog Alexander Norén en plats i sommarens US Open via det europeiska kvalet - det blir hans första start i en majortävling sedan 2013.

””

US Open avgörs 18-21 juni på Chambers Bay. En "galen bana" som Norén aldrig spelat.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons