Annons
Nyheter

England redo att ta upp kampen

De senaste årens Champions League-finaler har dominerats totalt av franska och tyska lag. Men det finns en stor utmanare väster om kanalen. - Jag tror att vi redan nästa år kan se ett engelskt lag i final. Helst vi då, säger Manchester City-stjärnan Kosovare Asllani. Frukost med laget klockan 8.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Frukost med laget klockan 8. Sedan uppvärmning i gymmet eller en kanske snabb behandling hos sjukgymnasten, följt av träning, gemensam lunch och kanske ytterligare ett träningspass på eftermiddagen.

Vardagen i Manchester City är planlagd i detalj, berättar Kosovare Asllani.

””
””
Annons

Ingen slump

Och resurser, det har Manchester City som bekant. I alla fall på herrsidan.

Men de senaste åren har även de engelska fotbollsdamerna börjat få en del av kakan. I täten i Women's Super League ligger också välkända klubbar som Chelsea, Manchester City, Arsenal och Liverpool.

””

Samtidigt har även den engelska landslagsfotbollen gått framåt. England tog VM-brons senast och är på den senaste världsrankningen fyra - tre platser före Sverige.

Nästa steg, tror Kosovare Asllani, är att de engelska klubbarna på allvar tar upp kampen med de franska och tyska topplagen. Kanske redan nästa säsong.

””
””

Ekonomin oroar

Men helt problemfri har den engelska satsningen inte varit. Med bara två dagar kvar till årets säsongsstart meddelade Notts County att klubbens damlag skulle läggas ner av ekonomiska skäl.

Ett orosmoment enligt Chelseamålvakten Hedvig Lindahl.

””
””

Drömscenariot, fortsätter Lindahl, är att det på sikt blir en självklarhet för de stora herrklubbarna att även ha ett elitsatsande damlag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons