Annons
Nyheter

Erranis dopningsavstängning förlängs

Den italienska tennisspelaren Sara Errani hade redan avtjänat en två månader lång avstängning efter att ha testats positivt för dopning under förra året. Nu meddelar idrottens skiljedomstol (Cas) i ett pressmeddelande att straffet ska skärpas med ytterligare åtta månader och börja gälla omgående.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Det betyder att den 31-åriga italienskan, som deltog i Franska mästerskapen i år och som bland annat var finalist i turneringen 2012, inte kommer att kunna tävla igen förrän den 8 februari 2019.

Den tidigare världsfemman lämnade ett urinprov i februari förra året som visade spår av det dopningsklassade ämnet letrozole, som bland annat finns i medicin mot bröstcancer. I augusti samma år fastställdes den två månader långa avstängningen av det internationella tennisförbundet. Något både hon och den italienska antidopingbyrån överklagade till Cas. Antidopningsbyrån ville att avstängningen förlängdes.

Annons

Nu rasar Errani över det nya beslutet.

"Jag är verkligen äcklad över det här beslutet. Jag tror aldrig att något har blivit hanterat - enligt min mening - på ett så skamligt sätt. Jag har väntat på beskedet i sju långa månader", skriver hon på Twitter.

"Jag finner dessa nya åtta månader som en skam".

Hon har hela tiden bedyrat sin oskuld och hävdat att hon fått i sig sin mammas cancermedicin Femara, som innehåller letrozole, av misstag vid en middag. En förklaring Cas inte kan utesluta, men de menar att hon visat oaktsamhet.

"Jag vet inte om jag kommer att kunna hitta styrkan och glöden för att spela tennis igen", avslutar Errani på Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons