Annons
Nyheter

Europamästarinnan fokuserar på OS

Regerande svensk Europamästarinna. Igång med pingisträning igen efter barnafödande. Men frågan är om Li Fen kommer att försvara sin EM-titel. Fokus ligger på OS. I slutet av maj födde Li Fen sin andra son, Theo. Nu har hon kommit i gång med träningen.(TT)
Publicerad 14 juli 2015
Regerande svensk Europamästarinna. Igång med pingisträning igen efter barnafödande. Men frågan är om Li Fen kommer att försvara sin EM-titel. Fokus ligger på OS. I slutet av maj födde Li Fen sin andra son, Theo. Nu har hon kommit i gång med träningen. M

I slutet av maj födde Li Fen sin andra son, Theo. Nu har hon kommit i gång med träningen. Men om hon är tillbaka till sin fulla kapacitet till EM i ryska Jekaterinburg i månadsskiftet september-oktober är oklart.

Och i viket fall som helst så är hennes fokus längre fram i tiden - mot OS i Rio de Janeiro nästa år.

””
Annons

World Tour-tävlingen Czech Open i Olomouc 26-30 augusti blir Li Fens första tävling efter graviditeten och födseln. Först därefter tar hon, förbundets sportchef Anders Johansson och nyblivne damförbundskaptenen Thomas von Scheele beslut om det blir något EM-spel eller inte.

””

Många år kvar

Sportchef Johansson ser framför sig en mycket lång karriär för Li Fen, som tog EM-guld i singel hösten 2013. EM är inte första prioritet

””
””

Li Fen, som spelar klubbpingis i ungerska Szekszard AC, kommer stegvis att få mer och mer träningshjälp på hemmaplan av Hu Weixin, en kinesisk tränare som bland annat var förbundskapten i Danmark under flera år och som nu är tränare i Malmö FF. En satsning med sikte mot Rio - för dit ska Li Fen och Sverige, även om det ska kvalas först.

””

Singelkvalet till OS i Rio de Janeiro nästa år avgörs i Istanbul först i april nästa år, men oavsett kvalresultat har både Li Fen och Matilda Ekholm goda chanser att ta OS-platser tack vare sina rankingplaceringar - och därmed öppnas dörren till lagtävlingen i OS, där 16 lag får vara med.

””

Hoppas på talanger

På lagrankingen räknas de tre högst individuellt rankade spelarna från varje nation. Bakom Li Fen och Matilda Ekholm behöver Sverige få upp spelare högre på rankingen.

Också en anledning att prioritera andra än Li Fen i EM i höst.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons