Nyheter

Everton imponerade på St Mary's

Ross Barkley höll i taktpinnen offensivt och Romelu Lukaku var skoningslös när målchanserna dök upp. Everton fick en perfekt start på bortaspelet i Premier League och besegrade Southampton med 3-0.(TT)
Publicerad 15 augusti 2015
Ross Barkley höll i taktpinnen offensivt och Romelu Lukaku var skoningslös när målchanserna dök upp. Everton fick en perfekt start på bortaspelet i Premier League och besegrade Southampton med 3-0. Lukaku beskrevs - med rätta - som ett underbarn när han

Lukaku beskrevs - med rätta - som ett underbarn när han som 17-åring i Anderlecht vann den belgiska skytteligan. Efter det har karriären gått både upp och ner. Han hade svårt att imponera i Chelsea, men på lån i West Bromwich och Everton gick det bättre.

Inför förra säsongen blev flytten till Everton permanent, tio mål på 37 matcher var okej och nu ser den kraftfulle anfallaren ut att vara på väg att lyfta ytterligare en nivå.

Dubbel av Lukaku

På St Mary's Stadium i Southampton gjorde Lukaku matchens första mål i den 22:a minuten. I en snabb spelvändning från Everton hittade bollen ut till Arouna Koné, ivorianens precisa högerinlägg skruvades bakom hemmaförsvaret och vid den bortre stolpen mötte belgaren bollen med pannan.

I den 45:e minuten tvingades Southamptons nederländske målvakt plocka ut bollen ur målet igen.

Lakaku vann bollen vid mittlinjen och hittade Ross Barkley. Den engelske landslagsmittfältaren drev framåt innan han spelade tillbaka bollen till belgaren. Framspelningen var iskall och Lukakus avslut med vänsterfoten behärskat. 2-0 till gästerna.

Barkley imponerade

Hemmalagets nyförvärv från Chelsea, Oriol Romeu, byttes in från start i den andra halvleken. Spanjoren hann vara på planen i två minuter innan han tacklade James McCarthy och fick gult kort.

Southampton försökte attackera i den andra halvleken. Managern Ronald Koeman bytte in tidigare långtidsskadade Jay Rodriguez. Men Evertonförsvaret, med Phil Jagielka som organisatör, agerade stabilt.

Matchen avgjordes definitivt i den 84:e minten när Barkley - som startat säsongen starkt - fick bollen till vänster i straffområdet, lade bollen till rätta och avslutade kliniskt.