Annons
Nyheter

Få kandidater till EM-genombrott

De flesta allsvenska tränarna tror inte att någon svensk får sitt stora genombrott i fotbolls-EM. En spelare som ändå nämns är Eskilstunas anfallare Mimmi Larsson. - Det vore inte helt fel, säger 23-åringen.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Under varje mästerskap brukar någon eller några slå igenom lite extra, och göra sig ett namn också för den stora massan.

Men inför fotbolls-EM i Nederländerna som startar på söndag har tränarna i damallsvenskan svårt att hitta några tydliga kandidater i den svenska truppen.

””
Annons

Den som verkar ligga närmast till hands är Mimmi Larsson från Eskilstuna. Hennes vårsäsong - sju mål på elva matcher - gav en plats i EM-truppen och hon fick också spela en halvlek mot USA för en månad sedan. Nu tror flera av de allsvenska tränarna att hon kan överraska.

””
””

"Försöker ta chansen"

En annan som nämns, den kanske största överraskningen när truppen presenterades, är Kif Örebros yttermittfältare Julia Spetsmark, som bara har gjort två A-landskamper.

””

Två namn som också dyker upp är anfallarna Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius. Men båda har gjort drygt 20 landskamper och fanns med i OS-truppen förra året, så frågan är om man ens kan tala om genombrott fortfarande.

Blackstenius gjorde dessutom mål i både OS-kvartsfinalen mot USA och i OS-finalen mot Tyskland.

””
””

Finns flera kandidater

Pia Sundhage håller med om att det är tufft att ta en startplats i den rutinerade svenska truppen. Men det går också att diskutera vad som menas med ett genombrott, anser hon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons