Annons
Nyheter

Nilsson nöjd sprintvåa i Lahtis

Maiken Caspersen Falla vann i Lahtis och utökade försprånget i sprintcupen. Men det bekymrade inte tvåan Stina Nilsson. - Jag är väldigt nöjd med att vara på prispallen i dag, säger Nilsson. OS-guldmedaljören Nilsson fick sällskap av Hanna Falk på prispallen.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

OS-guldmedaljören Nilsson fick sällskap av Hanna Falk på prispallen.

Efter segern har norskan Falla 28 poängs försprång till Nilsson på andra plats med två sprinttävlingar kvar i världscupen, i Drammen och i Falun.

Annons

Norskan sade efteråt att hon inte ville ligga i täten från start. Hon hamnade där ändå, drog genom hela loppet, var starkast på upploppet och vann med 36 hundradelar före Nilsson.

””

"Inte helt anpassat mig"

OS-guldmedaljören Nilsson, som för bara sex dagar sedan avslutade spelen i Pyeongchang med en överraskande tredjeplats på 30 kilometer, har bevarat formen väl under veckan.

Men lite trött var hon.

””

Hanna Falk var besviken i OS för att hon inte fick någon plats i sprintstafettlaget eller i stafettlaget. Nu fick hon sin revansch när hon tog sin tredje pallplats i världscupen i vinter.

Falk jätteglad trea

Hon var också snabbast i kvalet.

””

Ida Ingemarsdotter slutade femma i finalen.

Italienaren Federico Pellegrino vann herrtävlingen före ryssen Gleb Retivjich och norrmannen Johannes Høsflot Klæbo. Klæbo säkrade sprintcuptiteln genom tredjeplatsen.

Bäste svensk blev Karl-Johan Westberg som slutade åtta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons