Bergfors: "Vi ska bli tvåa till varje pris"

Växjö har redan säkrat seriesegern, men Djurgården har ett fortsatt grepp om andraplatsen i SHL efter 4-3-segern på straffar borta mot Malmö. - Det skulle kännas som en mental förlust att tappa andraplatsen, säger forwarden Niclas Bergfors efter en favorit i repris mot skåningarna.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Fyra gånger 3-3 efter 60 minuters ishockey - och sedan ett avgörande i förlängning eller straffar. Det är vad du har fått se om du kikat på säsongens fyra SHL-möten mellan Malmö och Djurgården. Tre gånger har Djurgården tagit hand om extrapoängen.

””

Fem poäng före Färjestad

Växjö säkrade seriesegern i kavaj redan under onsdagskvällen. Djurgården har dock fortsatt ett grepp om den viktiga andraplatsen, som ger hemmaplansfördel i det stundande SM-slutspelet. Stockholmslaget är fem poäng före trean Färjestad med fyra omgångar kvar att spela

””

En väl genomförd första akt - därefter kamp i de övriga två perioderna. Det var Djurgårdstränaren Robert Ohlssons korta sammanfattning av gästernas insats i Malmö arena. Bergfors håller med, men framhåller Djurgårdsspelarnas vilja att komma tillbaka.

””

Bourque aktuell mot Mora

Det var dansken Frederik Storm som satte 3-2 för Malmö med knappt sex minuter kvar att spela av ordinarie tid. Blott en minut senare hade Bergfors kvitterat efter att Malmö tappat markeringen på Djurgårdsforwarden.

Den kanadensiske OS-guldmedaljören René Bourque ville spela redan mot Brynäs (0-2) under onsdagen, men Djurgårdsforwarden är aktuell för spel mot Mora på lördag.