FBK-Johanssons finlir visade vägen

Förra mötet med Frölunda slutade med storstryk. Den här gången fick Karlstadpubliken se ett annat Färjestad - som tog revansch och vann med 2-1. Färjestad hade revansch att utkräva.(TT)
Publicerad 2 februari 2016

Färjestad hade revansch att utkräva. I det senaste mötet i Karlstad, den 9 januari, kom hemmalaget ingen vart och Frölunda åkte hem till Göteborg med 6-0 i bagaget.

Värmlänningarna lyckades bättre på tisdagen.

Tack vare mål av Niklas Arell och Joel Eriksson Ek blev det seger med 2-1, efter en övertygande insats.

””

Johansson tråcklade

I slutet av den första perioden satte Mikael Johansson fart (nåja) i egen zon och tråcklade sig förbi allt Frölunda slängde mot honom. Johansson avslutade soloräden med att titta upp och lägga pucken på Arells klubba. Direktskottet satt i krysset och betydde 1-0 för Färjestad.

””

Den andra perioden började med att Eriksson Ek sköt i ribban för Färjestad men sedan tog Frölunda över - fram till en avslutande och mäktig men resultatlös press från hemmalaget.

"Klart bättre"

En träff i målramen räckte inte för Eriksson Ek. Efter att Färjestad pressat ned gästerna djupt i egen zon fångade JVM-spelaren upp pucken bakom mål, tog sig in framför Frölundamålvakten Johan Gustafsson och satte 2-0.

Det var en buffert hemmalaget behövde. När Frölunda fick chansen i numerärt överläge strax därpå reducerade Henrik Tömmernäs, med sitt sjunde powerplay-mål för säsongen.