Annons
Nyheter

Federers kritik: "Ska inte gå på banan"

Roger Federer behövde endast spela klart tolv game, och Novak Djokovic bara elva, för att ta sig vidare i Wimbledon. De stora herrstjärnornas motståndare tvingades båda bryta på grund av skador i den första omgången.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

Den 35-årige tennislegendaren Federer hade ett tungt fjolår med skador och dalande rankning. Men årets säsong inledde han med att vinna Australian Open - och därmed ta sin 18:e grand slam-titel.

I Wimbledons första omgång ställdes Federer aldrig på prov mot 84-rankade Oleksandr Dolgopolov som dras med en misstänkt fotledskada.

Annons

"Fantastisk plats"

Ukrainaren orkade bara med ett och ett halvt set, totat tolv game, och gav upp när Federer ledde med 6-3, 3-0 och 30-30 i det trettonde gamet.

””

Matchen varade bara i 43 minuter till storpublikens troliga missnöje.

””

Lajovics landsman, 30-årige världsfyran Novak Djokovic, gick vidare till den andra omgången efter bara 40 minuters spel mot Martin Klizan, Slovakien, som hämmas av en vadskada.

Sju herrspelare avbröt

Vänsterhänte Klizan tvingades avbryta matchen, som spelades på centercourten innan Federer-Dolgopolov, vid ställningen 6-3, 2-0 till den 12-faldige grand slam-vinnaren Djokovic som i andra omgången ställs mot 136-rankade Adam Pavlasek från Tjeckien.

Prissummorna på herrarnas och damernas värdstourer är höga. Framförallt i grand slam-sammanhang. Det har sedan länge funnits en diskussion om att checkarna för en förlust i den första omgången i huvudturneringen har för många nollor.

Under måndagen och tisdagen avbröt totalt sju herrspelare sina matcher i den första omgången. För det fick de motsvarande 380 000 kronor.

Vardera.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons