Annons
Nyheter

Femte guldbollen för Cristiano Ronaldo

Det var ganska väntat - och det blev också precis som väntat. Real Madridstjärnan Cristiano Ronaldo fick ta emot sin femte Ballon d'Or på Eiffeltornet och skrev ett nytt kapitel i rivaliteten med Lionel Messi.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Sedan Ronaldo, då i Manchester United, vann priset som världens bästa fotbollsspelare 2008 så har han och Lionel Messi abonnerat på att sitta på den internationella fotbollstronen. När portugisen nu, 32 år fyllda, under pompa och ståt presenterades på Eiffeltornet i Paris med sin femte guldboll i karriären så tangerade han antagonisten Messis antal utmärkelser. Med fem titlar var delar de nu på förstaplatsen i listan över antalet utmärkelser genom tiderna.

””

"Troféerna hjälper"

Annons

Att han inte hade förväntat sig det kan dock ha varit en mild underdrift, då hela familjen passande nog var på plats. Både mamma och son var snabbt var uppe på scenen tillsammans med guldbollvinnaren när han hade hittat in från den minst sagt mäktiga presentationen ute på tornet.

Ronaldo ville så klart tacka dem i sitt tacktal, men även sina lagkamrater i både Real Madrid och Portugal.

””

Angående tvekampen med Messi hoppas Ronaldo att den ska fortsätta likt den gjort i ett decennium.

””

Matthews den första

Ballon d'Or delas varje år ut till världens bästa fotbollspelare det gångna året. Tidigare gällde priset endast europeiska fotbollsspelare men sedan 2007 är priset globalt. Förutom en sexårsperiod 2010-2015 då priset var sammanslaget med Fifas pris till världens bästa fotbollsspelare så är det tidningen France Football som står bakom utmärkelsen. Den första guldbollen delades ut 1956 och tillföll Blackpoolspelaren Stanley Matthews.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons