Annons
Nyheter

Fernström storspelade när Brynäs vann

Hockeymålvakten Linus Fernström snabbvärvades som räddare i nöden till Brynäs. Korttidskontraktet går ut om en vecka, då gjorde 30-åringen bästa tänkbara reklam för sig själv mot serieledaren Växjö. - Jag har gått mycket på adrenalin och den fina känsla av att få vara tillbaka i SHL.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Linus Fernström var kontraktslös när Brynäs båda ordinarie målvakter skadade sig med ett par dagars mellanrum i slutet av oktober.

Han - som inte spelat en enda match på sju månader och dessutom hade en kontraktsstrulig säsong förra vintern - fick plötsligt slänga ihop utrustningen och kasta sig i bilen.

””
Annons

Linus Fernström skrattar vid minnet och är överlag genuint glad över den chans han fått i Brynäs. Debuten slutade med en klart godkänd 1-2-förlust.

Tränat ikapp

Därefter följde fyra matcher, varav en vinst och tre förluster till, innan David Rautio gjorde comeback efter sin hjärnskakning.

Rautio har sin tur noterats för fyra vinster på de fem senaste matcherna och en hållen nolla mot Rögle så sent som i torsdags.

””

I lördagens match mot Växjö var Linus Fernström säkerheten själv när SHL:s näst målglada lag öste på med snabba spelvändningar och hans dubbelräddning i slutet av första perioden, följt av ett riktigt klassmål från Ryan Gunderson minuten därefter, satte tonen även för mittperioden.

””

Andra segern

Matchen avslutades dock med en grinig tredjeperiod och nervdaller på Gavlerinkens läktare då Växjö pressade på och reducerade med 5.38 kvar av matchen.

Men Fernström tog sin andra seger i Brynäs som därmed har formstarka fem segrar på de sex senaste matcherna.

””

Besked om han får vara kvar i Brynäs är på gång.

””

Intresse har även visats från andra klubbar men om Linus Fernström själv får välja?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons