Annons
Nyheter

Doyles comeback räckte inte för Rospiggarna

Jason Doyle gjorde en supersnabb comeback. Men det hjälpte inte Rospiggarna, som fick se Dackarna dra ifrån i toppstriden av elitserien i speedway. Den 21 juli var den australiske speedwaystjärnan Jason Doyle med om en rejäl krasch under GP-tävlingen i walesiska Cardiff.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Den 21 juli var den australiske speedwaystjärnan Jason Doyle med om en rejäl krasch under GP-tävlingen i walesiska Cardiff. Doyle klarade sig dock med "lindrigare" skador med ett par frakturer.

Likväl en längre tids frånvaro från motorcykeln? Nej då.

Annons

Under tisdagen var Doyle tillbaka, efter att enbart missat en match, när hans Rospiggarna tog sig an Dackarna i ett toppmöte i elitserien.

Australiern blev dessutom bäste förare i hemmalaget med elva inkörda poäng på fem heat. En pinne mer än lagkompisen Jacob Thorssell.

Varken Doyles eller Thorssells poängskörd skulle dock hjälpa mot ett Dackarna som var ett klart snäpp vassare för dagen. 52-38 i Dackarnas favör slutade mötet, där gästerna tog kommandot tidigt med två raka femettor i heat tre och fyra. Maciej Janowskis tolv inkörda poäng blev matchens bästa notering.

I och med segern fick inte bara Dackarna två poäng utan också en bonuspoäng. Vilket ger dem ett trepoängsförsprång till tredjeplacerade Rospiggarna i toppen av tabellen. Och två till Smederna, som överraskande tappade poäng mot Masarna.

För i Avesta lyckades tabelljumbon få till ett kryss, 45-45, efter att ha fått storstryk i det första mötet lagen emellan. Antonio Lindbäck blev bäste förare på tretton poäng. Poängen för krysset var Masarnas blott tredje för säsongen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons